Updates

31-12-2023

Beste donateurs,

Afgelopen 1e Kerstdag is er een wens uit Tara's bucketlist in vervulling gegaan, namelijk een dakloze voorzien van een lekkere maaltijd.
Mede dankzij de donatie vanuit de Tara21Foundation aan www.fundashonkrusada.org mochten de dakloze medemensen op Bonaire deze dag gaan genieten van een heerlijke kerstlunch. Als eerbetoon en dank hiervoor heeft Krusada deze prachtige Tara-plaquette met ontroerende tekst ontworpen. Deze is op de versierde kersttafels neergezet. Wat een lief en mooi gebaar.

De gemaakte foto's hiervan ontvangen we binnenkort en zullen deze via een nieuwe update versturen.

Wij wensen u alvast een goed en gezond 2024 toe.

11-12-2023

Beste donateurs,

Vorig jaar november hebben we zowel FKK Animal Rescue als Animal Shelter Bonaire bezocht en beide dierenhulporganisaties kunnen verblijden met een donatie voor 1500 euro. Beide organisaties waren heel erg dankbaar voor deze gulle gift die mede namens jullie mogelijk is gemaakt. 

Ter nagedachtenis aan Tara gaven beide organisaties direct aan dat ze iets terug wilde doen ter herinnering aan haar. Vandaag kregen we vanuit FKK een mooie foto toegestuurd. Vanaf nu heet het dierenziekenhuis Tara Animal Hospital. Al eerder had Animal Shelter Bonaire een mooi Tara-bankje beschilderd met de tekst "Follow the sun which way the wind blows". Dit bankje staat nu onder een boom, waar je rustig met de honden of katten kunt knuffelen. Wat zin we dankbaar hiervoor!

Dit mooie gebaar van beide organisaties willen we graag met jullie delen.

Groeten van Anita en Berthold

Klik hier om de foto's te bekijken

11-10-2023

Beste donateurs,

Na een periode van stilte rondom de www.Tara21Foundation.org willen we onze donateurs weer een update geven rondom de ontwikkelingen van de stichting.

Wij, als ouders van Tara, zijn deze week op Bonaire. Wij hadden erg de behoefte om een keer Bonaire te bezoeken zonder volle agenda en het mooie eiland te bekijken door de ogen van onze lieve Tara. Zij heeft in de vier maanden dat ze hier gewoond en gewerkt heeft ongelofelijk genoten van dit eiland.

Vanuit de Tara21Foundation hebben we nog 500 euro in kas. Nadat Fundashon Mariadal, de werkgever van Tara, heeft aangegeven geen nieuwe hulpmiddelen nodig te hebben, zijn we op zoek gegaan naar een passende bestemming. Als er iemand was, die omkeek naar de medemens dan  was het onze Tara wel. Ooit had zij een klein boekje gemaakt met haar bucketlist. Hierin stond onder andere: “een maaltijd geven aan een dakloze”.

Bij navraag kwamen we al snel uit bij Krusada Walk in. De Walk-in is een inloophuis waar basiszorg wordt geboden aan mensen die hier op straat leven. Hier zijn mensen welkom voor ontbijt en lunch en er zijn bedden om uit te rusten en kunnen ze gebruik maken van douches en schone kleding. We hebben een tijdje geleden al contact gezocht met deze stichting. Gisteren hebben we een rondleiding gekregen en gesproken met de zeer betrokken  directeur, de heer J. Josephina. Hij vertelde ons veel over alle maatschappelijke problemen op Bonaire. We waren enorm onder de indruk van zijn verhaal en de aanpak op allerlei sociale vraagstukken. Kijk voor meer info op hun website https://fundashonkrusada.org/

Nadat we hem de vraag stelden wat hij wilde doen met het door ons gedoneerde bedrag, waren we ontroerd door zijn antwoord. Hij zei: “We gaan ter ere van Tara op 1 e Kerstdag een kerstmaaltijd verzorgen bij Krusada Walk-in”. Wat een goede en fijne gedachte! Vooral omdat juist onze Tara Kerst altijd de mooiste periode van het jaar vond met veel gezelligheid, warmte, familie, vrienden, samen zijn, lekker eten en goede gesprekken. Passender kan het niet.

Het bezoek aan Bonaire doet ons goed met de mooie en soms pijnlijke herinneringen aan Tara en de daarbij horende emoties.

Masha danki namens Anita en Berthold Filart

Klik hier om de foto's te bekijken

11-11-2022

Beste donateur,

Woensdag jl. zijn we heel hartelijk ontvangen bij Kas di Kuido, verpleegafdeling van Fundashon Mariadal. De collega's van onze lieve Tara hadden een mooi programma gemaakt, waarbij wij, vanuit de Tara21Foundation, de mogelijkheid kregen om alle hulpmiddelen officieel te overhandigen. De SaraStedy wordt vanaf nu op Bonaire de TaraStedy genoemd. Een overhandiging met een lach en een traan. We zagen direct de lach op de gezichten van de bewoners én hun actieve houding bij de ingebruikname van de Tovertafel. De tranen van verdriet waren er om het verlies van Tara en de tranen van dankbaarheid wat wij namens Tara voor Kas di Kuido konden betekenen.

's Middags hebben wij ook de laatste waardecheque uitgereikt aan Animal Shelter Bonaire. Wat was Sanne blij met dit mooie bedrag en wat doen zij goed werk voor alle zwerfhonden op Bonaire.

Klik hier om de foto's te bekijken

05-11-2022

Beste donateur,

Gisteren hebben we twee non-profitorganisaties, die zich ontfermen over de vele dieren op het eiland, bezocht om de donaties vanuit de Tara21Foundation uit te reiken. ’s Ochtends hebben we FKK Animal Rescue bezocht en deze hondenopvang blij kunnen maken met een bedrag van 1500 euro. In de middag hebben we ezelopvang Donkey Sanctuary Bonaire verblijd met een bedrag van 2500 euro. Deze emotionele overhandigingen gaan allemaal vanuit het gedachtengoed van onze lieve Tara. Wij weten zeker dat de donaties bij deze twee instanties goed besteed zullen gaan worden.

We hebben de foto’s van deze bijzondere momenten op onze website geplaatst. Klik hier om ze te bekijken.

In de loop van volgende week gaan we de hulpgoederen officieel overhandigen aan het Fundashon Mariadal. Tevens zullen we Animal Shelter Bonaire gaan bezoeken voor het uitreiken van een donatie.

We houden u later in de week weer op de hoogte.

18-10-2022

Beste donateur,

We houden onze donateurs graag op de hoogte van de vorderingen rondom de Tara21Foundation. In de vorige update hebben we aangegeven dat onze leveranciers werden geconfronteerd met lange levertijden. We kunnen nu gelukkig melden dat de hulpgoederen allemaal zijn geleverd en inmiddels de Nederlandse haven hebben verlaten. Eind oktober worden de goederen in de haven van Bonaire verwacht.

Wij hebben nu ook onze vlucht naar Bonaire geboekt. Begin november vertrekken we om in die periode de goederen persoonlijk bij Fundashon Mariadal/Kas di Kuido te overhandigen. We hebben gehoord dat er een officieel moment van wordt gemaakt. We zijn benieuwd! Ook gaan we de donaties overhandigen aan de drie non-profitorganisaties Donkey Sanctuary Bonaire en de hondenopvang FKK en Animal Shelter. Allemaal vanuit het gedachtengoed van onze lieve Tara.

Binnenkort zullen we wederom een update sturen met daarin centraal de overhandiging van de goederen en donaties. We plaatsen dan ook foto’s van deze bijzondere momenten op deze website.

Tot snel!

19-08-2022

Beste donateur,

We houden onze donateurs graag op de hoogte van de vorderingen rondom de Tara21Foundation. Daarom sturen we regelmatig een update. Zoals in de vorige update vermeld, hebben we in juni Bonaire opnieuw bezocht. Dit was een emotionele reis waarbij we opnieuw een bezoek hebben gebracht aan de plek van het ongeval. De gedenksteen ter plekke wordt liefdevol onderhouden door vele mensen. We hebben een foto bijgevoegd.

Ook hebben we het werk van Tara bezocht. We zijn hier ook nu weer warm en liefdevol ontvangen. Zowel de collega’s als bewoners missen Tara’s aanwezigheid enorm. Ze wordt door hen zelfs “Engel van Kas di Kuido” genoemd. Dit ontroert ons enorm en geeft aan ons de bevestiging hoe onze Tara zich met hart en ziel heeft ingezet en thuis voelde op deze plek. Tevens hebben de collega’s besloten om het logo van de nog te leveren Sara Stedy (actieve tillift) om te dopen naar een Tara Stedy, een prachtig gebaar!

We kunnen u melden dat alle hulpgoederen de afgelopen weken besteld zijn bij de toeleveranciers. Ook zij worden op dit moment geconfronteerd met levertijden en beschikbaarheid van de materialen. Binnenkort verwachten wij een definitieve bevestiging wanneer de goederen in Nederland klaar staan voor verscheping richting Bonaire. Naar verwachting worden de goederen rond medio oktober verwacht op Bonaire. Als dit definitief is, plannen wij onze reis richting Bonaire om de goederen persoonlijk bij Fundashon Mariadal/ Kad di Kuido te overhandigen.

Ook hebben we een bezoek gebracht aan non-profitorganisatie Donkey Sanctuary Bonaire. Deze ezelopvang is opgericht als doel om de zieke, gewonde en verweesde ezels van Bonaire een beschermd leven te bieden. Wij hebben eigenaresse Marina vanuit de stichting een donatie van € 2.500,- euro toegezegd. Nicolette Kluijver, presentatrice bij RTL, woont grotendeels op Bonaire en zet zich, net als Tara, in voor mens en dier aldaar. We hebben de laatste tijd regelmatig contact met haar en zij is ook geinspireerd geraakt door het verhaal van Tara. Nicolette heeft onlangs een mooie documentaire over haar helden op Bonaire gemaakt.

Klik op deze link (https://www.rtl.nl/programma/5302343/nicolette-kluijver-liefde-voor-het-leven) om deze documentaire te bekijken. Geniet ervan!

Zodra er meer nieuws is, sturen we weer een nieuwe update. Mochten er vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op.

06-06-2022
Beste donateur,

Op 24 mei jl. zijn we met het bestuur van de Tara21Foundation bij elkaar gekomen voor een overleg om de lopende zaken te bespreken. Tijdens de crowdfunding via GoFundMe hebben we méér geld ingezameld dan de gevraagde symbolische 21.000 euro. Een fantastisch resultaat waar we als stichting alle donateurs erg dankbaar voor zijn. Deze 21.000 euro wordt in zijn geheel besteed voor aanschaf van de gewenste hulpmiddelen voor Fundashon Mariadal. We hebben tijdens dit overleg de gevraagde hulpmiddelen vanuit Bonaire, aantallen, kosten en bijkomende zaken besproken, alvorens we tot definitieve inkoop over gaan. Binnenkort meer details hierover in de volgende update. De planning is om in het najaar een bezoek te brengen aan Bonaire om de hulpgoederen aan Fundashon Mariadal persoonlijk te overhandigen.

Zoals velen van jullie weten had Tara een warm hart en keek in haar nog jonge leven altijd om naar zowel medemens als dier. Meermaals heeft ze ons bij het videobellen verteld over het lot van de vele ezels en zwerfhonden op Bonaire. Net zoals ‘Groene Tara’ huilde zij uit mededogen met alle levende wezens. Nu willen we, als bestuur van de stichting, graag het resterende deel van het ingezamelde geld doneren aan enkele non-profitorganisaties die ook het welzijn van dieren op Bonaire ondersteunen.

Deze maand brengen wij als familie een bezoek aan Bonaire om de mensen die ons in de donkerste periode van ons leven hebben bijgestaan nogmaals te ontmoeten en het eiland op een andere manier te bekijken, namelijk door de ogen van Tara. Voor de duidelijkheid; alle reis- en verblijfkosten voor ieder bezoek worden uit privégelden betaald. Daarnaast willen we enkele non-profitorganisaties bezoeken om naderhand een definitieve keuze voor de overige donaties maken, die we dan ook in het najaar willen gaan overhandigen.

Wilt u meer weten over deze goede doelen, neem dan gerust contact met ons op via tara21foundation@gmail.com

28-04-2022

We hebben donderdag 14 april jl. onze derde online-meeting met het multidisciplinair team in Bonaire gehad. De geplande afspraak van 24 maart moest vanwege corona op Bonaire verzet worden naar deze latere datum.

Tijdens dit overleg met zowel Nederlandse als Bonairiaanse medewerkers zijn we een stap verder gekomen. We hebben de inventarisatie vanaf de werkvloer besproken en enkele dagen later dit overzicht met de benodigde hulpmiddelen per mail ontvangen. Natuurlijk met als belangrijkste hulpmiddel, de S(T)ara-steady, conform Tara’s wens.

Enkele dagen later hebben we deze inventarisatielijst gedeeld met de inkoopafdeling van Zorgaccent. Zij helpen de Tara21Foundation met de juiste inkoop van de benodigde materialen. Momenteel wachten we op de terugkoppeling hiervan en bekijken we of de wensen passen binnen het budget.

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, houden we jullie via deze wijze op de hoogte.

22-01-2022

Wat zijn we onze huidige donateurs ontzettend dankbaar voor de giften voor de Tara21 Foundation! We zijn écht overdonderd door de vele giften door zowel jong als oud. Dit geeft ons nog meer kracht om het goede werk van onze Tara voort te zetten.

De afgelopen vier weken heeft volledig in het teken gestaan van intens verdriet en afscheid nemen van onze zeer geliefde Tara.

Met deze update willen we alle donateurs informeren over de vervolgstappen die we de komende weken gaan nemen. Momenteel zijn we begonnen met de verdere oprichting van de Tara21Foundation. De eerste stappen voor de officiële notariële akte en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel zijn gestart.

We starten komende week ook met de gesprekken met Fundashon Mariadal in Bonaire om een goed multidisciplinair team samen te stellen. Met dit team gaan we de juiste invulling voor de benodigde hulpmiddelen bepalen.

26-02-2022

De laatste stap van de oprichting van de Tara21Foundation was het openen van een zakelijke bankrekening. Afgelopen week hebben we de officiële procedure met de Rabobank afgerond. Hier zijn we erg blij mee, weer een stap voorwaarts.

Na het eerste gezamenlijke overleg zijn ze in Bonaire aan de slag gegaan met het samenstellen van een multidisciplinair team. Verder kunnen we u melden dat we 24 maart a.s. als bestuur een tweede overleg hebben met Fundashon Mariadal voor de verdere invulling en aanschaf van de benodigde hulpmiddelen.

Ondertussen is er contact geweest met Zorgaccent. Deze oud-werkgever van Tara (Tara werkte hier na haar 1e stage in de vakanties en vrije weekenden) wil onze stichting belangeloos bijstaan met hun expertise en inkoopkanalen alvorens wij tot definitieve aanschaf zullen overgaan.

Tot zover!

01-02-2022

Vandaag zijn wij, de ouders van Tara, bij notariskantoor Van Goor en Schuurman in Wierden uitgenodigd om de officiële oprichtingsakte van de Tara21Foundation te ondertekenen. We danken hen voor de belangeloze inzet.

Het bestuur is inmiddels ook samengesteld en bestaat nu uit vier personen. Berthold, vader van Tara, neemt de taak als voorzitter op zich. Geeke van der Sluis, tante van Tara, neemt als secretaris plaats in de stichtingsbestuur. Michel Filart, oom van Tara, is de penningmeester en Anita, moeder van Tara, is als lid verbonden. Met haar kennis van de zorg zal zij het nog samen te stellen multidisciplinaire team gaan aansturen.

Afgelopen woensdag hebben we de 1e Teams-vergadering gehad met de HR-mensen van FM in Bonaire. Zij gaan intern een team samenstellen waarmee we het verdere traject zorgvuldig in zullen gaan. Begin maart is er een 2e Teams-vergadering.

We houden u op de hoogte.

U kunt ons nog steeds steunen om Tara’s droom te verwezenlijken!